Petra Snepvangers

  Fysiotherapeute en manueel therapeute.

Nek-, rug- en schouderexpert

Ik ben geboren in 1960 en woonachtig in Bavel.
Al vanaf de brugklas van de middelbare school wist ik dat ik fysiotherapeute wilde worden.
Dit heb ik bereikt door in 1982 mijn diploma fysiotherapie te behalen.
Een kleine 10 jaar heb ik in Bavel gewerkt. In deze 10 jaar heb ik diverse cursussen gevolgd en in 1991 ben ik afgestudeerd als manueel therapeute.
Sinds 1 februari 1992 heb ik een eigen praktijk aan de Mathenessestraat in Breda.
Nog steeds volg ik diverse cursussen om het vak bij te houden en wil nog steeds nieuwe ontwikkelingen bijhouden.
Wat mij aanspreekt in het vak is het persoonlijke contact met mensen. Het is steeds weer een uitdaging om te zoeken naar de oorzaak van de klachten van de patiënt en te komen tot een oplossing voor zijn/haar probleem.
En dit doe je niet alleen, maar samen met de patiënt. Mijn doel is om de patiënt inzicht te laten krijgen in zijn klachten, zodat hij of zij mede daardoor meer grip kan krijgen op het herstelproces en het voorkomen van zijn/haar klachten.

Zoals eerder beschreven zijn mijn specialisaties nek-, rug- en schouderklachten (voor o.a. fysiotherapie na barbotage en cuffrepair) en heb hierover met enige regelmaat een nauwe samenwerking met diverse specialisten uit het Amphia ziekenhuis en Medinova.
Ik anticipeer in een schouderwerkgroep om de actuele ontwikkelingen te volgen, de kennis omtrent de schouder te vergroten en de kwaliteit te bevorderen van de behandeling van patiënten met schouderklachten.
Tevens ben ik lid van Schoudernetwerk West-Brabant, SNWB.

<<< TERUG .